Hírek

Vendégoktatói Ösztöndíj

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztálya pályázatot hirdet lektori feladatok ellátására a szkopjei Szent Cirill és Metód Egyetemen.
Tovább

1956. október 23-ra emlékezünk

Magyarország Szkopjei Nagykövetsége az idén a járványügyi helyzetre való tekintettel nem tart nemzeti ünnepi fogadást, így a személyes találkozás élményével és a közös emlékezés lehetőségével ebben az évben nem tudunk élni. Az 1956-os eseményekről, a szabadságharcról és a szabadságért harcoló hősökről három, az ötvenes éveket és 1956-ot megidéző magyar filmmel szeretnénk megemlékezni.
Tovább

Október 6. Az Aradi Vértanúk Emléknapja

Az 1848–49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján 1849. október 6-án 13 honvéd főtisztet végeztek ki Aradon. Mártírhalálukkal egy napon végezték ki Magyarország első miniszterelnökét is Budapesten. Azóta a forradalom és szabadságharc vérbe fojtásának gyásznapjaként emlékezünk erre a napra.
Tovább

Tájékoztató a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram indulásáról

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.
Tovább

Online kulturális programok augusztus 20. alkalmából

Államalapításunk ünnepe alkalmából az Országgyűlési Hivatal kulturális programajánlót állított össze.
Tovább