Hírek

Rules of Entry to Hungary

For general conditions of entry please consult the website of the Consular Service of the Ministry of Foreign Affairs and Trade of Hungary.
Tovább

Students at Risk Programme

This is a programme is launched by Tempus Public Foundation in the frame of the Stipendium Hungaricum Scholarship Programme for students fleeing the war in Ukraine.
Tovább

Ösztöndíjpályázat a Balassi Nyári Egyetemen való részvételre

A Balassi Nyári Egyetem az intenzív magyar nyelvtanulás mellett a magyar irodalmat, történelmet, földrajzot, néprajzot, színház- és művelődéstörténetet bemutató előadásokat kínál a résztvevők számára. A tantermen kívüli programok során (kirándulás, múzeumlátogatás stb.) élményeket és értékes tapasztalatokat is szerezhetnek a résztvevők.
Tovább

A Magyar Kultúra Napja 2022

Mit jelent nekünk a magyar kultúra? A kérdés izgalmas, aktualitását pedig az adja, hogy 1989 óta minden év január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Az évfordulóval kapcsolatos rendezvények és megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
Tovább

Megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram a 2022/2023-as tanévre

The Hungarian Diaspora Scholarship Program is open for the academic year 2022/2023.
Tovább