A szkopjei nagykövetség 2019. április 5-én nyitotta meg a Nyugat-balkáni Kulturális Évad észak-macedóniai eseménysorozatát a Nemzeti Galéria Mala Stanica kiállítótermében. A kecskeméti Magyar Fotótörténeti Múzeum „Modern trendek a XX. századi magyar fotótörténetben” című, 120 fotóból álló válogatása a Galéria 4 termében 3 hétig, április 25-ig várja az érdeklődőket.

A kiállítást Dita Szterova Querimi, a Nemzeti Galéria igazgatója, Dux László nagykövet, Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója, a kiállítás kurátora és Somogyi Gyula KMIF főosztályvezető nyitotta meg. A beszédeket követően Bajovich Milán hegedűművész inspirációs előadását hallgatták meg a vendégek.

A szkopjei nagykövetség a kulturális évad során Észak-Macedóniában több mint 20 eseményt, közel 100 magyar vendégművésszel, a főváros mellett számos vidéki helyszínen (Bitola, Prilep, Krusevó, Tetovó, Kumanovó, Kavadarci, Sztruga) valósít meg. A rendezvénysorozattal célunk, hogy közelebb hozzuk a magyar kultúrát az észak-macedón emberekhez. A Kulturális Heteket a nagy múltú Szkopjei Nyári Fesztivált is szervező Szkopjei Kulturális és Művészeti Igazgatósággal szoros partnerségben szervezi nagykövetségünk.